Asumistietoutta

Vuokranmaksu ja sisäänmuutto

Vuokrasopimuksesta löytyvät tilinumero, jolle vuokran voi maksaa sekä asukaskohtainen viitenumero. Käytä viitenumeroa aina kun maksat vuokran.

Vuokran ja muiden maksujen eräpäivä on kuukauden kolmas päivä.

Viivästyneen vuokran perinnästä veloitetaan perintäkuluja vähintään 5 euroa/perintäkerta*. Jos havaitset virheen pankkisiirrossa, ilmoita siitä välittömästi toimistollemme. Myös muissa vuokranmaksuun liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä vuokravalvontaamme.

SISÄÄNMUUUTTO

Sisäänmuutto-ohjeet »

Saunavuorot

Asukkaat voivat saunoa ilmaiseksi yleisillä saunavuoroilla, joiden ajat näkyvät nettisivuillamme. Yleiset saunavuorot ovat yleensä keskiviikkoisin. Oman maksullisen saunavuoron voit varata nettisivuiltamme tai toimistoltamme. Saunavuoron hinta on 8 €/kk. Saunavuorot alkavat aina varauskuukautta seuraavan kuukauden alusta. Teknisistä syistä saunavuoro on varattava viikkoa ennen kuun vaihdetta. Oma saunavuoro maksetaan kuukausittain vuokran yhteydessä. Jokainen saunoja on vastuussa saunan siististä ja asianmukaisesta käytöstä. Saunavuoron voit irtisanoa soittamalla toimistolle tai sähköpostitse kodit@joensuunelli.fi.

HUOM. Toistaiseksi emme varaa saunavuoroja koronavirustilanteen takia.

SAUNAVUORON VARAUS

Varaa saunavuoro sähköisesti

Varaa saunavuoro »

Autopaikat

Kaikissa kohteissamme on lämmityspistokkeella varustettuja autopaikkoja, jotka vuokrataan toimistoltamme. Asukkaat saavat pysäköidä ainoastaan varaamalleen autopaikalle. Pihakäytävillä ajaminen ja sinne pysäköiminen on kiellettyä, koska pihakäytävät toimivat pelastusteinä. Autopaikka maksetaan kuukausittain vuokran yhteydessä. Lyhin vuokra-aika autopaikalle on yksi kalenterikuukausi. Huomaa, että piha-alueet kuuluvat kaupungin pysäköinninvalvonnan piiriin ja voit saada pysäköintivirhemaksun, jos ajoneuvosi on väärin pysäköity. Pidä aina lämmitystolpan kansi lukittuna, äläkä jätä lämmitysjohtoa irralleen kun se ei ole käytössä. Autopaikan voit irtisanoa soittamalla toimistolle tai sähköpostitse kodit@joensuunelli.fi. Huom. sisätilalämmittimien käyttö on kielletty.

    hinta/kk avopaikka/ €        katospaikka/€
Apajakuja 1   8  
Eteläkatu 14     22
Huvilakatu 26    13  
Itäranta 18   13 30
Kaislakatu 10   9  
Kalastajankatu 32   13 22
Kalevankatu 26   13  
Kalevankatu 29/Siltakatu 26   13  
Karjamäentie 4, 10 ja 12   8  
Kimpikuja 3   13  
Kiulutie 2 ja Leilitie 1   8  
Koulukatu 30   13  
Latolankatu 9   7  
Leinikkitie 4   9 22
Louhelankatu 10   13  
Länsikatu 18    13  
Merimiehenkatu 30   13  
Niskakatu 15     30
Niskakatu 16   13  
Niskakatu 16 D   13  
Niskakatu 25   13  
Noljakankaari 6   8  
Noljakankaari 12-16   8  
Noljakankaari 38   8  
Noljakantie 86   8 22
Noljakantie 91   8  
Nuottaniementie 16-18   8  
Opiskelijankatu 7   13  
Peltolankatu 5 ja Mäntyläntie 3   9 22
Peltolankatu 11   9  
Penttilänkulma 2   13  
Pursitie 7   7  
Ruoritie 2   7  
Sairaalakatu 8   13  
Sepänkatu 15   13  
Sepänkatu 39   13  
Suvikatu 17 ja 19   9  
Suvikuja 8    13  
Tikkamäentie 6   13  

 

AUTOPAIKAN VARAUS

Varaa autopaikka sähköisesti

Varaa autopaikka »

LISÄÄ AIHEESTA:

Ellinet

Kohteissamme on käytössä neljä eri verkkotekniikkaa: Ethernet, Wlan, ADSL ja VDSL2. Asukkaan on itse hankittava tarvittava verkkokortti. Sivuiltamme löydät listan eri asuntokohteissa käytetyistä verkkotekniikoista.

ADSL  Asukkaan on itse hankittava ADSL-modeemi. ADSL:n kanssa suositellaan ulkoista ADSL-modeemia. Modeemi voi olla joko vanhempi ADSL versio1-modeemi tai ADSL 2/2+ versioita tukeva.

VDSL / VDSL2 on ADSL-yhteyttä nopeampi DSL-yhteys. VDSL-tekniikka yhdistää perinteiset kupariset puhelinjohdot ja uudet nopeat valokuidut mahdollistaen suuremmat siirtonopeudet. VDSL2 on 29.5.2019 kirjoittaessa käytössä vain Louhelankatu 10:ssa. Jotta yhteyden nopeudesta saisi kaiken irti, tulee modeemin tukea VDSL2-yhteyttä. Yhteys toimii myös ADSL2+-modeemilla, mutta teoreettinen nopeus on 24/1 Mb/s.

Wlan- Wlan on langaton liittymä ja yhteyden käyttöä varten sinulla tulee olla wlan-verkkokortti, joka tukee IEEE 802.11b-standardia. Huom! D-Linkin DWL-610 ei standardista huolimatta ole yhteensopiva ElliNetin kanssa. Internetyhteyttä varten sinun tulee kertoa verkkokorttisi MAC-osoite joko toimistollamme internetsopimusta tehdessäsi tai ilmoittaa se Helpdeskiin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Ethernet- Internetyhteyden käyttöä varten sinulla tulee olla 10/100 Mbps Ethernet-verkkokortti.

Verkon käyttömaksu on 20 euroa/kuukausi. Voit tilata ElliNetin sähköisellä lomakkeellamme.

Nettisopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti, esim. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kodit@joensuunelli.fi.

Teknisissä kysymyksissä ota yhteyttä ElliNetin helpdeskiin puh. 013 339 0900, helpdesk@joensuunelli.fi 

LISÄÄ AIHEESTA:

TILAA ELLINET

ElliNetin käyttömaksu on 20 euroa/kuukausi.

Tilaa ElliNet »

TEKNISIÄ KYSYMYKSIÄ?

Ota yhteyttä ElliNetin helpdeskiin (ma-pe 9.00-15.00): 013 339 0900 tai helpdesk@joensuunelli.fi

Muut veloitukset

Kalustemaksu peritään asukkailta, joiden käytössä on Ellin kalusteet. Kalustettuun huoneistoon kuuluvat kirjoituspöytä, tuoli, sänky, patja, kattolamppu ja vaatekaappi. Kalustettuja asuntoja löytyy lähinnä Länsikadulta, Latolankadulta ja Karjamäentieltä, yksittäisiä huoneita myös muualta. Kalustemaksun suuruus on 19 euroa/kk.

Pesutuvat

Kaikissa kohteissamme on pesutuvat, joita asukkaat voivat käyttää maksutta päivisin klo 8-22. Asukas voi varata pyykkivuoron pesulan varauslistalta. Jos huomaat vian pesulalaitteissa, ilmoita siitä huollolle tai toimistollemme.

Kimpikuja 3, Kiulutie 2, Leilitie 1, Kalevankatu 26b ja Nuottaniementie 16 asukkailla on käytössään sähköinen pesutuvan varausjärjestelmä.

Varausjärjestelmän ohje
Kirjaudu varausjärjestelmään »

Varastot

Suurimmassa osassa asuntokohteista on huoneistokohtaiset varastokomerot. Varaston numero on sama kuin huoneiston numero ja komeron lukko aukeaa huoneiston avaimella. Poikkeuksena Länsikatu 18, jossa varastokopin voi valita vapaina olevista ja ostaa oman lukon oveen. Soluhuoneistoissa asukkailla on yhteinen varastokomero. Muista aina lukita varastojen ovet. Joensuun Elli ei vastaa varastoissa säilytettävistä tavaroista.

Säilytä ulkoiluvälineitä ja pyöriä niille varatuilla paikoilla, joita ovat muun muassa sisä-, ulko- ja pyörävarastot, katokset sekä pyörätelineet. Käyttämällä oikeita säilytystiloja helpotat puhtaanapitotöitä. Säilytä lastenvaunuja niille varatuilla paikoilla tai huoneistoissa. Palo- ja henkilöturvallisuuden vuoksi lastenvaunuja, ulkoiluvälineitä ja polkupyöriä ei saa säilyttää poistumisteillä eikä ullakoiden, kellareiden ja varastojen käytävillä.

Asumisen säännöt

Asuntokohteissa ja varsinkin samassa huoneistossa asuminen yhdessä toisten asukkaiden kanssa vaatii yhteisiä pelisääntöjä ja suvaitsevaisuutta. Ellin taloissa noudatetaan yleistä järjestyslakia ja Ellin järjestyssääntöjä, jotka annetaan sinulle, kun allekirjoitat vuokrasopimuksen. Tutustu niihin huolella.

Soluasumisen pelisäännöt on hyvä luoda yhdessä. Soluasunto on kaikkien siinä asuvien vastuulla. Jos toinen asukas laiminlyö velvollisuuksiaan, se ei oikeuta sinua tekemään samoin. Soluasuntojen yhteistilat (keittiö, eteinen ja wc/kylpyhuone) on pidettävä yhdessä puhtaana. Muista myös kunnioittaa toisten omaisuutta. Lemmikkieläinten pito on kielletty soluasunnoissa ja tupakointi on kielletty kaikissa asunnoissa sekä asunnon parvekkeella.

Jos koet, että asumistasi häiritään, voit tehdä siitä Joensuun Elliin häiriöilmoituksen. Häiriöilmoituksen voit tehdä kahdella tapaa: Kirjoita vapaamuotoinen, selkeän kokonaiskuvan antava ilmoitus sähköpostina ja lähetä se meille osoitteeseen kodit@joensuunelli.fi.

Voit myös tulostaa tältä sivulta löytyvän lomakepohjan ja tuoda sen meille toimistolle. Jos sinulla ei ole tulostinta, lomakkeen voi täyttää meillä myös paikan päällä.

Häiriön aiheuttanut henkilö ei saa tietää nimeäsi, jos et sitä halua. Häiriöilmoituksesi käsitellään ja siihen pyydetään häiriön aiheuttaneilta vastine. Jos tilanne jatkuu, toimitaan asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaisesti. Vastinepyyntöön kannattaa vastata, jotta molempien osapuolien kanta tulee selville.

Kiireellisessä tilanteessa kannattaa kutsua poliisit paikalle tilannetta rauhoittamaan ja tehdä sen jälkeen kirjallinen ilmoitus Ellin toimistoon.

VUOKRASOPIMUSEHDOT

Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Ellin vuokrasopimusehdot »

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Ellin järjestyssäännöt »

TIESITHÄN ETTÄ

Jos teidän ei jostain syystä ole mahdollista lähettää meille häiriöilmoitusta sähköpostitse (kodit@joensuunelli.fi), niin alta löytyy tulostettava versio. Käyntiosoitteemme on Merimiehenkatu 30, 80100 JOENSUU

Tulostettava häiriöilmoituslomake »

Kotivakuutus

Ellin kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaan irtaimelle omaisuudelle tapahtuneita vahinkoja asunnoissa eikä säilytystiloissa riippumatta siitä, ovatko ne lukossa tai lukitsemattomia. Elli suosittelee kaikille asukkailleen vapaaehtoisen kotivakuutuksen ottamista sen varalle, että asukas aiheuttaa vaurioita omalle tai Ellin omaisuudelle.

Asumistuki

Opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017 alkaen. Toimitathan Kelaan vuokrasopimuksesi.