Asuntoon muuttajalle

Muuttopäivä

Yleensä vuokrasuhde alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä, jolloin asuntoon voi aikaisintaan muuttaa. Jos vuokrasuhteen alkamispäivä on lauantai, sunnuntai tai pyhäpäivä, muuttopäivä on seuraava arkipäivä. Asunnon avaimet luovutetaan asukkaalle toimistoltamme toimiston aukioloaikoina. 

 

Avaimet

Muuttopäivänä asukas saa avaimet, jotka ovat henkilökohtaiset. Avaimet käyvät ulko-oveen, huoneiston oveen, asukkaan oman soluhuoneen oveen, irtainvarastoon ja yleisiin tiloihin. Asukkaan tulee huolehtia avaimista hyvin. Jos asukas kadottaa avaimen, joutuu hän maksamaan lukon sarjoittamisesta aiheutuvat kustannukset. Kadonneista avaimista on ilmoitettava välittömästi toimistolle. 

 

Asuntokortti

Vuokrasuhteen alkaessa asukkaan tulee täyttää sähköinen asuntokortti. Korttiin asukkaan tulee merkitä muuton yhteydessä asunnossa havaitsemansa kulumat ja puutteet. Tämä helpottaa asunnon kunnon seuraamista ja samalla turvaa asukkaan poismuuttoa kun opintojen jälkeen. Asukkaan poismuuton jälkeen tarkistamme huoneiston, ja vertaamme sen kuntoa asukkaan täyttämän asukaskortin tietoihin. Mahdolliset vahingot, jotka eivät ole luonnollista kulumista, laskutamme asukkaalta.

Huomatkaa, että asuntokortti ei teknisistä syistä ole sama kuin vikailmoitus. Korjaamme muuttoanne edeltäneessä tarkastuksessa havaitut viat kuten lamput, tukkonaiset viemärit, sälekaihtimet jne. arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Jos korjattavista asioista tulee kysyttävää, niin viisainta on olla yhteydessä huoltoon.

!     MUISTITHAN NÄMÄ?

Muuttajan täytyy aina tehdä väestökirjalakiin perustuva
muuttoilmoitus maistraatille ja tarvittaessa osoitteenmuutosilmoitus Postille.

Tee ilmoitus netissä »

 

Vuokrasuhteen alkaessa asukkaan tulee täyttää sähköinen asuntokortti.

Täytä asuntokortti »

 

Opiskelijana voit hakea Kelalta tukea asumiseen. Lisätietoja saat opintotoimistosta tai Kelalta.

Lue lisää Kelan sivuilta »