Asuntoon muuttajalle

Muuttopäivä

Yleensä vuokrasuhde alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä, jolloin asuntoon voi aikaisintaan muuttaa. Jos vuokrasuhteen alkamispäivä on lauantai, sunnuntai tai pyhäpäivä, muuttopäivä on seuraava arkipäivä. Asunnon avaimet luovutetaan asukkaalle toimistoltamme toimiston aukioloaikoina. 

 

Avaimet

Kun vakuusmaksu on maksettu ja vuokrasopimus allekirjoitettu, asukas saa avaimet, jotka ovat henkilökohtaiset. Avaimet käyvät ulko-oveen, huoneiston oveen, asukkaan oman soluhuoneen oveen, irtainvarastoon ja yleisiin tiloihin. Asukkaan tulee huolehtia avaimista hyvin. Jos asukas kadottaa avaimen, joutuu hän maksamaan lukon sarjoittamisesta aiheutuvat kustannukset. Kadonneista avaimista on ilmoitettava välittömästi toimistolle. 

 

Asuntokortti

Vuokrasuhteen alkaessa asukkaan tulee täyttää sähköinen asuntokortti. Korttiin asukkaan tulee merkitä muuton yhteydessä asunnossa havaitsemansa viat ja puutteet. Tämä helpottaa asunnon kunnon seuraamista ja samalla turvaa asukkaan tulevaa poismuuttoa. Jos asunnon kunnossa on puutteita, asukkaan tulee ottaa yhteyttä toimistollemme välittömästi. Asukkaan poismuuton jälkeen tarkistamme huoneiston, ja vertaamme sen kuntoa asukkaan täyttämän asukaskortin tietoihin. Mahdolliset vahingot, jotka eivät ole luonnollista kulumista, laskutamme asukkaalta tai pidätämme vakuusmaksusta.

!     MUISTITHAN NÄMÄ?

Muuttajan täytyy aina tehdä väestökirjalakiin perustuva
muuttoilmoitus maistraatille ja tarvittaessa osoitteenmuutosilmoitus Postille.

Tee ilmoitus netissä »

 

Vuokrasuhteen alkaessa asukkaan tulee täyttää sähköinen asuntokortti.

Täytä asuntokortti »

 

Opiskelijana voit hakea Kelalta tukea asumiseen. Lisätietoja saat opintotoimistosta tai Kelalta.

Lue lisää Kelan sivuilta »