Asukkaaksi valitulle

Tarjouskirje

Asukkaaksi valitulle ilmoitamme asunnon myöntämisestä sähköpostilla. Asuntotarjouksen mukana lähetämme ohjeet asunnon vastaanottamiseksi ja pankkisiirtolomakkeen vakuusmaksun maksamista varten. Kun vakuus on maksettu eräpäivään mennessä, ilmoitamme, kun voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoitukseen liitetään opiskelutodistus/vahvistus opiskelupaikasta. Maksettu vakuusmaksu on esivuokrasopimus, jonka jälkeen sopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

 

Vakuusmaksu

Jokainen asukkaaksi tuleva maksaa vakuusmaksun, joka on lain asuinhuoneiston vuokraamisesta pykälän kahdeksan mukainen. Vakuusmaksu on takuu siitä, että asukas huolehtii vuokrasopimuksen mukaisista velvollisuuksistaan. Soluasunnoissa vakuusmaksun suuruus on 200 euroa ja muissa asuntotyypeissä 300 euroa. Vakuusmaksu palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, jos kaikki vuokrasuhteen velvoitteet on suoritettu. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa.

 

Vuokrasopimus

Asukkaaksi valitun kanssa tehdään vuokrasopimus. Sopimus on määräaikainen, ja sen päättymispäiväksi merkitään opintojen arvioitu päättymispäivä. Vuokrasopimusta voidaan myöhemmin jatkaa, jos opinnot jatkuvat arvioitua pidempään. Perheasunnoissa molemmat osapuolet allekirjoittavat sopimuksen. Alaikäisen vuokralaisen vuokrasopimuksen allekirjoittaa myös huoltaja.

Kun asukkaaksi valittu allekirjoittaa vuokrasopimuksen, hän samalla sitoutuu noudattamaan lakia asuinhuoneen vuokrauksesta, vuokrasopimuksen ehtoja ja yhtiön muita asumiseen liittyviä ohjeita. Ne on siis hyvä lukea huolellisesti läpi vielä kerran. Vuokrasopimus tehdään vain määrättyyn asuntoon tai huoneeseen, ja siellä saa asua vain se henkilö, jonka nimiin sopimus on tehty.

+      MUISTA LÄHETTÄÄ

        Kuitti vakuusmaksusta

        Opiskelutodistus

+      OLETKO JO LUKENUT?

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista lataa ja lue

vuokrasopimusehdot »