Kun olet päättänyt luopua asunnostasi, lue irtisanomisohjeet huolella ja toimi ohjeiden mukaisesti.

HUOM! Jos sähköisessä irtisanomislomakkeessa on teknisiä ongelmia, tulosta alla oleva paperinen versio. Täytä ja allekirjoita lomake, ja skannaa se tai ota siitä kuva ja lähetä se meille sähköpostin liitetiedostona. Pelkkä sähköposti ei riitä irtisanomiseksi.

Lataa irtisanomislomake pdf-tiedostona »

Irtisanomisaika

Kun irtisanot vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Vuokrasuhde päättyy irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Esimerkiksi jos irtisanot vuokrasopimuksen milloin tahansa toukokuun aikana (1.5. – 31.5.), vuokrasuhde päättyy 30.6. Perheasuntoa irtisanottaessa molempien puolisoiden täytyy allekirjoittaa irtisanomisilmoitus.

Muista tehdä myös muuttoilmoitus.

Siivoa asunto ja palauta avaimet

Asunto ja yhteistilat on tyhjennettävä, siivottava ja avaimet on luovutettava viimeistään vuokrasopimuksen päättymispäivänä tai jos se sattuu lauantaiksi, sunnuntaiksi tai pyhäpäiväksi, sitä seuraavana arkipäivänä klo 9 mennessä.

Siivoa huoneesi ja yhteiset tilat huolellisesti – niin, että sinun itsesi olisi kiva sinne muuttaa uutena asukkaana. Katso neuvoa siivousohjeesta. Muista myös viedä tavarasi pois irtainvarastostasi ja ulkovälinevarastosta.

Lukitse lähtiessäsi ovet ja palauta kaikki asunnon ja autopaikan avaimet sekä pesulanvarauslätkä toimistollemme. Jos et palauta kaikkia asunnon avaimia, huoneistossa tehdään lukoston uudelleensarjoitus, joka veloitetaan poismuuttajalta.

Jos asut soluhuoneistossa, kerro poismuutostasi myös muissa solussa asuville. Hekin osaavat varautua tulevaan tarkistukseen ja varautua mahdolliseen uuteen asukkaaseen.  Soluasukkaat ovat yhdessä vastuussa asunnon kunnosta ja siivouksesta tarkistushetkellä.

Lähtötarkastus

Kun muutat asunnostasi pois, huolto tekee asunnossasi lähtötarkastuksen oman aikataulunsa mukaan. Jos haluat olla paikalla lähtötarkastuksessa, voit sopia tarkastusajan ottamalla yhteyttä huollon asiakaspalveluun. Tee tämä hyvissä ajoin.

Vakuusmaksun palautus

Jos vuokrasuhteen alkaessa on peritty vakuusmaksua, palautetaan se poismuuttavan asukkaan ilmoittamalle pankkitilille kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä.

Palautuksen edellytyksenä on, että asunto on asianmukaisessa kunnossa, vuokrat ja muut maksut suoritettu ja avaimet palautettu toimistollemme.

Katso myös:

Menu