Näin sinustakin tulee opiskelija-asukas Suomen parhaassa opiskelijakaupungissa!

Voit jättää hakemuksen heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut tai jo opiskelet joensuulaisessa oppilaitoksessa. Edellytämme, että opiskelusi on päätoimista ja tutkintoon johtavaa. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitsemme hakemuksesi liitteeksi huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Ellillä on soluasuntoja, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita eri puolella Joensuuta.

Yksinhakijat voivat hakea Ellin soluasuntoja ja yksiöitä. Soluasunnot ovat 2–5 hengen kalustamattomia tai kalustettuja huoneita, ja niitä on paremmin saatavilla kuin yksiöitä. Erityisesti syksyisin yksiöiden kysyntä on kovaa, joten niihin voi joutua jonottamaan.

Isompaa asuntoa tarvitsevat voivat hakea Ellin perheasuntoja. Perheasunnot ovat kaksioita ja kolmioita. Perheasuntoa hakiessa riittää, että toinen hakijoista on opiskelija. Meille perhe tarkoittaa kahta hakijaa, jotka haluavat asua yhdessä.

1. Vastaanota opiskelupaikkasi

1. Vastaanota opiskelupaikkasi

Voit tehdä asuntohakemuksen Ellille heti, kun olet saanut hyväksyvän päätöksen oppilaitoksestasi tai jo opiskelet joensuulaisessa oppilaitoksessa!

2.Tee Ellin asuntohakemus

2. Tutustu kohteisiin ja tee asuntohakemus

3. Saat asuntotarjouksen ja allekirjoita vuokrasopimus

3. Hyväksy asuntotarjous ja allekirjoita vuokrasopimus

Onneksi olkoon, opiskelija-asuntosi odottaa sinua! Saat sähköpostiisi tiedot sinulle tarjottavasta Elli-kodista sekä vuokrasopimuksen allekirjoituspyynnön.

Elli ei peri takuumaksua!

Perheasunnoissa molemmat asukkaat allekirjoittavat sopimuksen. Alaikäisen asukkaan vuokrasopimuksen allekirjoittaa myös huoltaja.

Mihin sitoudut?

Vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä sitoudut noudattamaan lakia asuinhuoneen vuokrauksesta, vuokrasopimuksen ehtoja ja Ellin muita asumiseen liittyviä ohjeita. Kun allekirjoitat vuokrasopimuksen, tulee kalenterikuukauden irtisanomisaika heti voimaan.

Ellin asukkaana olet pyydettäessä velvollinen esittämään kunnan viranomaisille lain edellyttämät todistukset opiskelusta, tuloista, varallisuudesta ja muista vastaavista seikoista. Kaikilta hakemuksen jättäneiltä tarkistetaan luottotiedot.

Huomaathan, että väärien tietojen antaminen johtaa hakemuksen hylkäämiseen tai asumisoikeuden menettämiseen.

Lue myös vuokrasopimusehdot ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista

4. Nouda avaimet

4. Nouda Elli-kotisi avaimet

Muuttopäivä

Yleensä vuokrasuhde alkaa kuukauden 1. päivänä, jolloin asuntoon voi aikaisintaan muuttaa. Jos vuokrasuhteen alkamispäivä on lauantai, sunnuntai tai pyhäpäivä, muuttopäivä on seuraava arkipäivä. Saat asunnon avaimet toimistoltamme aukioloaikoina. Voit myös noutaa avaimet halutessasi avainlokerikosta toimiston tuulikaapista. Avainlokerikko on käytössä 24/7. Lokerikon koodin ja ohjeistuksen saat asiakaspalvelustamme, ota yhteyttä ennen muuttoa sähköpostitse tai puhelimitse.

Pidäthän avaimista huolta

Avaimia tulee säilyttää huolellisesti. Jos avain katoaa, sarjoitamme asunnon uudelleen ja perimme kustannukset asukkaalta.

5. Tee muuttotarkastus ja kanna tavarat sisään

5. Kanna tavarat sisään ja aloita uusi opiskelija-arki!

Kaikki päivittäiseen asumiseen liittyvä info on koottu asukkaan tietopankkiin. Lue, perehdy ja ota ilo irti Ellillä asumisesta!

 

Muistithan myös nämä?

Muuttoilmoitus

Muuttajan tulee tehdä väestökirjalakiin perustuva muuttoilmoitus maistraatille ja tarvittaessa osoitteenmuutosilmoitus Postille.

Asumistuki

Opiskelijana voit hakea Kelalta tukea asumiseen. Lisätietoja saat Kelalta  tai oppilaitoksestasi.

Kotivakuutus

Muista tehdä kotivakuutus vahinkojen varalle.

Menu