Asuntokohteissa ja varsinkin samassa huoneistossa asuminen yhdessä toisten asukkaiden kanssa vaatii yhteisiä pelisääntöjä ja suvaitsevaisuutta. Ellin taloissa noudatetaan yleistä järjestyslakia ja Ellin järjestyssääntöjä. Tutustu niihin huolella. Tutustu myös vuokrasopimusehtoihin.

Soluasumisen pelisäännöt on hyvä luoda yhdessä. Soluasunto on kaikkien siinä asuvien vastuulla. Jos toinen asukas laiminlyö velvollisuuksiaan, se ei oikeuta sinua tekemään samoin. Soluasuntojen yhteistilat (keittiö, eteinen ja wc/kylpyhuone) on pidettävä yhdessä puhtaana. Muista myös kunnioittaa toisten omaisuutta. Lemmikkieläinten pito on kielletty soluasunnoissa ja tupakointi on kielletty kaikissa asunnoissa sekä asunnon parvekkeella.

Jos koet, että asumistasi häiritään, voit tehdä siitä Joensuun Elliin häiriöilmoituksen. Häiriöilmoituksen voit tehdä kahdella tapaa: Kirjoita vapaamuotoinen, selkeän kokonaiskuvan antava ilmoitus sähköpostina ja lähetä se meille osoitteeseen [email protected].

Voit myös tulostaa häiriöilmoituslomakkeen ja tuoda sen meille toimistolle.

Häiriöilmoituksesi käsitellään ja siihen pyydetään häiriön aiheuttaneilta vastine. Jos tilanne jatkuu, toimitaan asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaisesti. Vastinepyyntöön kannattaa vastata, jotta molempien osapuolien kanta tulee selville.

Kiireellisessä tilanteessa kannattaa kutsua poliisit paikalle tilannetta rauhoittamaan ja tehdä sen jälkeen kirjallinen ilmoitus Ellin toimistoon.

Katso myös:

Menu