Irtisanominen/poismuutto

Vuokrasuhteen irtisanominen

Jos vuokralainen irtisanoo vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Vuokrasuhde päättyy irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Esimerkiksi jos vuokralainen irtisanoo vuokrasuhteensa toukokuun aikana (1.5. – 31.5.), vuokrasuhde päättyy 30.6. Perheasuntoa irtisanottaessa molempien puolisoiden täytyy allekirjoittaa irtisanomisilmoitus.

HUOM! Jos sähköisessä irtisanomislomakkeessa on teknisiä ongelmia, tulostathan alla olevan paperisen version. Täytä se allekirjoituksinesi, ja skannaa se tai ota siitä kuva ja lähetä se meille sähköpostin liitetiedostona. Pelkkä sähköposti ei riitä irtisanomiseksi.

Lataa irtisanomislomake pdf-tiedostona »

Samalla kun irtisanot asuntosi, sinun täytyy myös irtisanoa mahdollinen autopaikkasi, saunavuorosi ja nettisopimuksesi. Ilmoita myös tilinumerosi vakuusmaksun palautusta varten. Muista tehdä myös muuttoilmoitus. 

IRTISANOMISILMOITUS

Voit irtisanoa vuokrasopimuksen myös sähköisesti.

Tee irtisanomisilmoitus »

Asunnon luovutus ja avainten palautus

Asunto ja yhteistilat on tyhjennettävä, siivottava ja avaimet on luovutettava viimeistään vuokrasopimuksen päättymispäivänä tai jos se sattuu lauantaiksi, sunnuntaiksi tai pyhäpäiväksi, sitä seuraavana arkipäivänä klo 9 mennessä.

Siivoa huoneesi ja yhteiset tilat huolellisesti. Katso neuvoa siivousohjeesta. Muista myös viedä tavarasi pois irtainvarastostasi ja ulkovälinevarastosta.

Lukitse lähtiessäsi ovet ja palauta kaikki asunnon ja autopaikan avaimet toimistollemme. Jos et palauta kaikkia avaimia, huoneistossa tehdään lukoston uudelleensarjoitus, jonka joudut maksamaan. 

LISÄÄ AIHEESTA:

Lähtötarkastus

Kun muutat asunnostasi pois, huoltomies tekee asunnossasi lähtötarkastuksen oman aikataulunsa mukaan. Jos haluat olla paikalla lähtötarkastuksessa, voit sopia tarkastusajan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai huoltoon. Tee tämä hyvissä ajoin. 

Vakuusmaksun palautus

Vuokrasuhteen alkaessa peritty vakuusmaksu palautetaan poismuuttavan asukkaan ilmoittamalle pankkitilille kuukauden kuluttua vuokrasuhteen päättymisestä.

Palautuksen edellytyksenä on, että asunto on asianmukaisessa kunnossa, vuokrat ja muut maksut suoritettu ja avaimet palautettu toimistollemme.