Pyykin- ja astianpesukoneet

Osassa asunnoista on pesukoneelle valmis paikka ja tarvittavat sähkö- ja vesiliitännät. Jos näin ei ole, ota yhteyttä huoltoon, jotta voidaan selvittää onko asuntoosi mahdollista asentaa pyykin- tai astianpesukone. Pesukoneiden asennuskustannuksista vastaa asukas. Pesukoneen liitäntä vesijohtoverkostoon tulee tehdä viranomaismääräysten mukaisesti ja työn saa tehdä vain alan ammattimies. Työn voit tilata alan ammattiliikkeestä tai Ellin huollosta. Virheellisesti suoritetun pesukoneliitännän aiheuttamista vuotovaurioista vastaa asukas.

Astianpesukone tulee asentaa niin, ettei keittiökalusteita mene rikki. Säilytä puretut kalusteet asunnon varastossa ja asenna ne takaisin paikoilleen kun muutat pois. Kun viet pesukoneen muuton yhteydessä pois, tulppaa koneen liitäntään käytetyt vesijohtoputket vuotojen estämiseksi. Kiinteästi asennettavat sähkö- ja vesikalusteet jäävät asuntoon. Astianpesukoneen alle on laitettava erillinen muovikaukalo vesivuotojen varalle.

Pyykin- tai astianpesukonetta ei saa jättää päälle ilman valvontaa. Sulje aina pesukoneiden hanat, kun ne eivät ole käytössä. Varmista, että hanat ovat kiinni, kun poistut asunnosta.

Kylpyhuoneessa olevaa pesukonetta ei saa käyttää kylvyn tai suihkun aikana. Irrota pistotulppa sähköverkosta, kun kone ei ole käytössä. Tarkkaile ajoittain pesukoneiden ja liitäntäletkujen mahdollisia vuotoja.

Katso myös