Asukkaan omat korjaustyöt

Asunnoissa ei saa tehdä omia remontteja.

Rakenteelliset muutokset, maalaustyöt, poraukset ja muut vastaavat muutostyöt ovat kiellettyjä. Ellin työnjohto saattaa kuitenkin joskus poikkeuksellisesti myöntää luvan tällaisiin töihin. Muista, että sinun on ehdottomasti pyydettävä lupa ja sovittava työohjeista Ellin työnjohdon kanssa etukäteen. Asukkaana olet vastuussa omatoimisten korjaus- ja muutostöiden kustannuksista, ellei toisin sovita.

Vuokralaisen on palautettava huoneistossa tehdyt muutostyöt ennalleen vuokrasopimuksen päättyessä, ellei toisin sovita. Tällaisia muutostöitä ovat muun muassa kiinteiden kalusteiden purku ja muutokset. Myös huoneistoon asennetut erityisvarusteet on poistettava. Vuokralainen on itse vastuussa kuluista, joita hänelle tulee muutostöiden purkamisesta. Elli ei ota säilytettäväksi asukkaan purkamia rakennusosia tai kalusteita.

Huoneiston parvekkeeseen tai muuten talon julkisivuun vaikuttavia muutoksia ei saa tehdä.

Asennuta astian- ja pyykinpesukoneet ammattilaisilla, voit myös tilata nämä palvelut erillishintaan Ellin huollosta. Tarkkaile keittiön tiskiallaskaapin liitosten tiiviyttä, jotta havaitset mahdolliset vuodot ajoissa. Tiskikoneen alla on oltava vedenpitävä kaukalo.

Älä aseta ilmastointiventtiilien eteen rakenteita, jotka huonontavat ilman kiertoa tai estävät venttiilien tai ilmanvaihtokanavan huollon.

Taulukoukkuja saa laittaa seinille kohtuudella. Asunnoissa on melkoisen suuri vaihtuvuus, joten toivomme, että naulat iskettäisiin taululistoihin. Emme suosittele palapeilejä, sillä niistä jää pahat jäljet kun palat poistetaan.

Seuraavat toimenpiteet ovat ehdottomasti kiellettyjä asunnossa:

  • asunnossa ei saa tehdä rakenteellisia muutoksia tai maalaustöitä ilman erillistä lupaa
  • kylpyhuoneisiin ei saa tehdä mitään pinnoitteita läpäiseviä kiinnityksiä tai porauksia
  • ilmastointiventtiilejä ei saa säätä eikä sulkea, koska tämä sekoittaa koko talon ilmastoinnin ja aiheuttaa kosteushaittoja
  • pattereita ei saa ilmata omatoimisesti
  • omia sähköasennuksia ei saa tehdä
  • atk- ja antennipistorasioita ei saa korjailla omatoimisesti

Katso myös